Vijesti online 03-12-2013 – Bageri se vraćaju u Anastasijin vrt?

Restoran–hotel “Sutjeska” u Petrovcu nacionalizovana imovina imućne petrovačke porodice Zuber, na petrovačkoj rivi biće ponovo srušen, jer je Direktorat za planiranje prostorom Ministarstva održivog razvoja početkom prošlog mjeseca izdalo urbanističko-tehničke uslove za gradnju preduzetniku Nikoli Rajkoviću.

Dijana Gregović Zuber Deklić

POVRAĆAJ IMOVINE

Restoran-hotel “Sutjeska” u Petrovcu mogao bi da bude srušen pošto su novom vlasniku izdati uslovi za dobijanje građevinske dozvole

Restoran “Sutjeska” dio je imovine koja je oduzeta porodici Gregović- Zuber nakon Drugog svjetskog rata i nikada im nije vraćen. Riječ je o nekadašnjoj kući sa vrtom Anastasije Gregović, koja se nalazi na obali u Petrovcu, koja je konfiskovana 1948. godine. Iako je bila u odličnom stanju, srušena je 1980. godine protivno volji originalnih vlasnika.

Lokalne vlasti objekat su pretvorile u restoran “Sutjeska”, potom je privatizovan i prodat 2006. godine Nikoli Rajkoviću od strane Hotelsko–turističkog preduzeća “Budvanska rivijera” po cijeni od 740.000 eura. Prodaja je izvršena nakon podnošenja zahtjeva za povraćaj imovine iako Zakon o denacionalizaciji jasno kaže da imovina koja je u procesu povraćaja ne može biti prodata niti privatizovana.

Originalna kuća je srušena 1980  […]

Autor: Vuk Lajović

, , ,